האם גם אתה מתמודד עם בנייה לא חוקית של השכן שהופכת את חייך לסיוט? לא לבד. סקרים מראים כי כ-25% מבעלי הנכסים בישראל נתקלים בבעיות של בנייה לא מורשית בסביבתם הקרובה, עם השלכות כבדות על שווי הנכס, איכות החיים והביטחון האישי.
מיד עם זיהוי בנייה לא חוקית, עליך לנקוט מספר צעדים מהירים: תעד הכל בתמונות, אסוף ראיות כתובות, פנה לפיקוח העירוני תוך 30 יום, שמור על תיעוד מסודר של כל התכתובות. אל תשתהה – ככל שתמתין יותר, כך יקשה יותר להשיג סעדים משפטיים.
במאמר זה נעמיק בהתמודדות המשפטית המלאה עם בנייה לא חוקית: מהליכי דיווח ראשוניים ועד תביעות משפטיות מלאות. נסקור את כל הפתרונות האפשריים, הזכויות שלך כבעל נכס, והדרכים להגן על האינטרסים שלך באמצעות עורך דין מקצועי בתחום מקרקעין.
חשוב להבין כי בנייה לא חוקית אינה רק בעיה אסתטית, אלא יכולה להוות סיכון משפטי וכלכלי ממשי. עורך דין מקרקעין המתמחה בסוגיות תכנון ובנייה יכול להוות בעבורך בן-ברית משמעותי בהתמודדות עם אתגרים אלו, תוך מתן מענה מקצועי ומהיר.
כיצד להתמודד באופן משפטי עם בנייה לא חוקית בשטח ציבורי? – משרד עורכי דין טאוב ושות’
אנחנו במשרד טאוב ושות’, עורכי דין מומחים בתחום המקרקעין והנדל”ן, מספקים מענה מקצועי וממוקד לסוגיות משפטיות מורכבות הקשורות בבנייה לא חוקית. ניסיון רב-שנתי שלנו מאפשר לספק פתרונות יעילים ומדויקים בטיפול בסכסוכי שכנים ובנייה בשטחים ציבוריים.
• ניסיון מוכח של למעלה מ-20 שנה
• התמחות בדיני מקרקעין ותכנון ובנייה
• גישה אישית ומקצועית לכל תיק
• מענה מהיר ויעיל
פתרונות משפטיים לבנייה לא חוקית בשטח ציבורי
בסוגיית בנייה לא חוקית בשטח שצ”פ, קיימים מספר צעדים משפטיים אפקטיביים:
1. הגשת תלונה לפיקוח העירוני
2. פנייה למחלקת הנדסה ברשות המקומית
3. הכנת חוות דעת מקצועית של שמאי מקרקעין
4. הגשת תביעה משפטית לסילוק יד ו/או מניעת המשך בנייה
• ייעוץ משפטי מקיף
• ליווי בהליכים מול רשויות
• ייצוג משפטי מלא
• חוות דעת מקצועיות
סוג שירות | יתרונות | תוצאות מוכחות |
---|---|---|
בדיקת מצב תכנוני | איתור חריגות בנייה | הפסקת בנייה לא חוקית |
הגשת התנגדויות | מניעת הסדרת מצב בלתי חוקי | ביטול היתרי בנייה שגויים |
תביעת פיצויים | פיצוי על פגיעה בערך נכס | השבת מצב לקדמותו |
אנו מציעים גישה מקיפה הכוללת בחינת כל היבטי הסוגיה: תכנוניים, משפטיים וכלכליים. צוות המשרד יבחן את המקרה לעומק ויגבש אסטרטגיה משפטית מותאמת אישית.
כלים וטיפים מקצועיים
מומלץ לתעד כל שלב: צילומים, מדידות, חוות דעת מקצועיות. אלה יהוו תיעוד חיוני בהליכים המשפטיים העתידיים.
התקשרו עכשיו לקביעת פגישת ייעוץ מקצועית: 079-5805560. נשמח לסייע לכם להגן על זכויותיכם ולמצוא את הפתרון האופטימלי עבורכם.
איך ניתן להתמודד עם בנייה לא חוקית של השכן בשטח שצ”פ הצמוד לחומת ביתי, כולל הגשת תלונה לפיקוח העירוני והאפשרויות העומדות בפני לאכיפת החוק והגנה על זכויותיי כבעל נכס סמוך?
מהם הצעדים הראשונים שעליי לנקוט כאשר אני מזהה בנייה לא חוקית בשטח ציבורי מול ביתי?
בעת זיהוי בנייה לא חוקית בשטח ציבורי פתוח (שצ”פ), חשוב לפעול בצורה שיטתית ומקצועית. תחילה, יש לתעד את הבנייה באמצעות צילומים ברורים המתעדים את הפרטים המדויקים של ההפרה התכנונית. צילומים אלה יהוו ראיה משמעותית בהליכים המשפטיים והמנהליים העתידיים.
על פי חוק התכנון והבנייה, סעיף 261, קיימת חובה חוקית להגיש תלונה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה או לפיקוח העירוני. יש לכלול בתלונה את כל הפרטים הרלוונטיים: מיקום המבנה הבלתי חוקי, מידות ההפרה, צילומים מתועדים ומועד זיהוי הבנייה. המטרה היא לאפשר לרשויות לבחון את ההפרה ולנקוט בצעדים מתאימים.
חשוב להדגיש כי פנייה מסודרת ומתועדת לרשויות היא הצעד הראשון והחשוב ביותר. במקביל, מומלץ לשמור על תיעוד מדויק של כל ההתכתבויות והפניות, על מנת להבטיח מעקב אפקטיבי אחר הטיפול בתלונה. במידת הצורך, כדאי להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין כדי לקבל ייעוץ מקצועי מותאם למקרה הספציפי.
אילו סנקציות חוקיות קיימות כנגד בנייה לא חוקית בשטח ציבורי?
מערכת החוק בישראל מספקת מספר סנקציות משמעותיות כנגד בנייה לא חוקית בשטחים ציבוריים. על פי תיקון מספר 101 לחוק התכנון והבנייה, הרשויות רשאיות להוציא צו הפסקת עבודה מנהלי וצו הריסה למבנים הבנויים ללא היתר. הסנקציות כוללות קנסות כספיים משמעותיים אשר יכולים להגיע עד מאות אלפי שקלים.
פסיקת בית המשפט העליון קבעה כי במקרים של בנייה לא חוקית בשטח ציבורי, זכות הרשות להרוס את המבנה הינה מוחלטת וללא תלות בתום לבו של הבונה. זאת על מנת להגן על האינטרס הציבורי ולמנוע פלישה והשתלטות על שטחים המיועדים לשימוש כלל החברה.
במקרים מסוימים, ניתן גם להגיש תביעה אזרחית כנגד הבונה הלא חוקי, שתאפשר קבלת פיצויים בגין הפרת זכויות ופגיעה בערך הנכס. יחד עם זאת, מומלץ תמיד לפעול דרך הרשויות המוסמכות ולהיוועץ בעורך דין מקצועי אשר ילווה את ההליך המשפטי.
כיצד אוכל להגן על זכויותיי כבעל נכס סמוך לשטח הבנייה הלא חוקית?
הגנה על זכויות בעל נכס סמוך מחייבת פעולה משולבת של צעדים משפטיים ומנהליים. חשוב לתעד כל פגיעה אפשרית בערך הנכס, כגון חסימת נוף, פגיעה בתשתיות או הפחתת ערך נדל”ני. תיעוד זה יהווה בסיס משמעותי לתביעת פיצויים עתידית.
בהתאם לפסיקת בית המשפט המחוזי, בעל נכס סמוך רשאי להגיש התנגדות פורמלית לוועדה המקומית לתכנון ובנייה. ההתנגדות צריכה לכלול פירוט מדויק של הפגיעה, השלכותיה והנזקים הנגרמים. מומלץ לצרף חוות דעת של שמאי מקרקעין אשר יעריך את הפגיעה הכלכלית.
מעבר לצעדים המשפטיים, חשוב לשמור על תקשורת עניינית ומקצועית עם השכנים ועם הרשויות. לעתים, פתרון הסכסוך יכול להיעשות באמצעות גישור או הידברות, תוך שמירה על זכויות כל הצדדים. בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין על מנת לקבל ליווי מקצועי ומותאם.
מה הם הצעדים המשפטיים שניתן לנקוט כאשר שכן בונה מבנה בגובה חריג של 3 מטרים בשטח ציבורי פתוח, והאם יש אפשרות לדרוש הריסה או התאמה לתקנות התכנון והבניה?
מהם ההיבטים המשפטיים הראשוניים בבניה חורגת של שכן?
במקרה של בנייה חורגת בשטח ציבורי, קיימים מספר נדבכים משפטיים שיש לבחון. על פי חוק התכנון והבנייה התשכ”ה-1965, בנייה הסוטה מתכניות מתאר מאושרות מהווה עֵבֵרה תכנונית המזכה את הרשויות בסמכויות אכיפה.
הפרת תקנות הבנייה יכולה להוות עילה משפטית למתן צו הריסה או קנסות כספיים משמעותיים. בית המשפט העליון קבע בפסיקות חוזרות כי חריגות בנייה מהוות פגיעה בזכויות הציבור וסביבת המגורים.
אילו צעדים משפטיים ראשוניים ניתן לנקוט כנגד בנייה חורגת?
הצעד הראשון הינו פנייה בכתב לוועדה המקומית לתכנון ובנייה תוך תיעוד מדויק של החריגות. על הפנייה לכלול תצלומים, מדידות ומסמכים רשמיים המעידים על אי-עמידה בתקנות הבנייה.
ועדת התכנון רשאית להוציא התראה בכתב הדורשת תיקון מיידי או הגשת בקשה להיתר חריג. במקביל, ניתן להגיש התנגדות פורמלית המלווה בחוות דעת מקצועית של מודד או אדריכל.
מהם ההליכים המשפטיים העומדים לרשות הניזוק?
קיימים מספר הליכים משפטיים אפשריים: הגשת תביעה אזרחית בבית משפט השלום, הגשת עתירה מנהלית כנגד הוועדה המקומית, או פנייה למפקח על הבנייה לצורך נקיטת אמצעים מנהליים.
בית המשפט מוסמך להורות על הריסת המבנה החורג או הטלת קנסות כספיים. פסיקות עדכניות מראות נטייה להחמיר עם בעלי נכסים הפועלים בניגוד לתקנות התכנון והבנייה.
מהן ההשלכות המשפטיות והכלכליות של בנייה חורגת?
ההשלכות כוללות קנסות בגובה של עד מאות אלפי שקלים, צווי הריסה, ואף הליכים פליליים במקרים חמורים. עלות ההריסה תחול על בעל הנכס, והוצאות המשפט יושתו עליו.
מבחינה כלכלית, בנייה חורגת עלולה להפחית משמעותית את ערך הנכס ולגרום לסרבול מכירתו בעתיד. רוכשי נדל”ן נרתעים ממבנים בעלי היסטוריה של חריגות בנייה.
כיצד ניתן למנוע ולהתמודד עם בנייה חורגת?
המפתח להתמודדות הינו פעולה מהירה ומושכלת. מומלץ לתעד כל חריגה, לשמור על תקשורת בכתב עם השכן, ולהיוועץ בעורך דין מומחה בתחום התכנון והבנייה בהקדם האפשרי.
במשרדנו עומדים לרשותכם עורכי דין מנוסים המתמחים בסכסוכי שכנים ותכנון ובנייה. אנו ממליצים על ייעוץ משפטי פרטני המותאם לנסיבות המדויקות של כל מקרה.
כיצד מתמודדים עם פגיעה בערך הנכס כתוצאה מבנייה לא חוקית של שכן בשטח שצ”פ, ואילו פיצויים ניתן לתבוע בגין הנזק שנגרם לרכוש ולאיכות החיים?
מהם ההיבטים המשפטיים של בנייה לא חוקית בשטח ציבורי פתוח?
בנייה לא חוקית בשטח ציבורי פתוח (שצ”פ) מהווה עברה חמורה על חוק התכנון והבנייה התשכ”ה-1965. הרשויות המקומיות והוועדות המקומיות לתכנון ובנייה מוסמכות להוציא צווי הפסקת עבודה וצווי הריסה למבנים שנבנו ללא היתר כחוק. במקרים אלה, השכן המבצע את הבנייה הלא חוקית עובר על הוראות התכנית המתארית ופוגע בזכויות הציבור לשימוש במרחב הציבורי.
אילו פעולות משפטיות ניתן לנקוט נגד בנייה לא חוקית של שכן?
הדרכים העיקריות להתמודדות עם בנייה לא חוקית כוללות הגשת תביעה לבית המשפט המחוזי או למחלקה המשפטית של הרשות המקומית. ניתן לבקש צו מניעה זמני המונע המשך בנייה, וכן לתבוע פיצויים בגין ירידת ערך הנכס, פגיעה באיכות חיים, וצמצום שטחים ציבוריים. פסיקות בתי המשפט בישראל מדגישות את החשיבות של שמירה על תכניות בנין עיר ומניעת השתלטות פרטית על שטחים ציבוריים.
כיצד מעריכים את הנזקים הנגרמים מבנייה לא חוקית?
הערכת הנזקים תתבצע על ידי שמאי מקרקעין מומחה הבוחן את השפעת הבנייה הלא חוקית על שווי הנכס. הפרמטרים העיקריים הם: ירידת ערך נכסים סמוכים, פגיעה בנוף ובאיכות החיים, צמצום שטחים ציבוריים, והפרה של תכנית בניין עיר. בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, ניתן לתבוע פיצויים בגין נזקים ישירים ועקיפים הנובעים מהבנייה הבלתי חוקית.
מהם הצעדים המעשיים שיש לנקוט במקרה של בנייה לא חוקית?
הצעדים המומלצים כוללים תיעוד מדויק של הבנייה הלא חוקית, פנייה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, איסוף ראיות וחוות דעת מקצועיות, והגשת תביעה משפטית. חשוב לפעול במהירות ובתיאום עם עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין, אשר יוכל לסייע במיצוי מלוא הזכויות המשפטיות ובהשגת הסעדים המתאימים.
מדוע חשוב לפנות לייעוץ משפטי מקצועי בנושא בנייה לא חוקית?
הליכים משפטיים בנושא בנייה לא חוקית מורכבים ודורשים הבנה עמוקה של דיני תכנון ובנייה. משרד עורכי דין מתמחה יכול לספק ליווי מלא החל מאיסוף ראיות, דרך פניה לרשויות וכלה בניהול הליך משפטי מקיף. הייעוץ המקצועי יאפשר למזער נזקים, להשיג פיצויים הולמים ולהבטיח את זכויותיך כבעל נכס.
מהן הסנקציות החוקיות שניתן להפעיל נגד שכן שבנה מבנה בשטח ציבורי ללא היתר, וכיצד ניתן לפעול מול הרשויות להפסקת העבודות ואכיפת הדין?
מה הם צעדי האכיפה המשפטיים הראשוניים כנגד בנייה בלתי חוקית בשטח ציבורי?
בהתמודדות משפטית עם בנייה בלתי חוקית בשטח ציבורי, קיימים מספר צעדים משמעותיים שניתן לנקוט. על פי סעיף 238 לחוק העונשין, בנייה ללא היתר מהווה עבירה פלילית המאפשרת לרשויות לנקוט באמצעים חוקיים מיידיים. הצעד הראשון הוא הגשת תלונה למחלקת פיקוח בנייה ברשות המקומית, אשר תבחן את הפרטים ותפתח תיק אכיפה רשמי.
הרשויות רשאיות להוציא צו הפסקת עבודות מנהלי המורה על הפסקה מיידית של הבנייה הבלתי חוקית. במקרים מסוימים, ניתן אף להטיל קנסות כבדים על המפר, אשר יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים בגין כל יום של המשך בנייה אסורה. חשוב להדגיש כי צעדים אלה מחייבים תיעוד מדויק של ההפרה ואיסוף ראיות משפטיות מוצקות.
אילו הליכים משפטיים עומדים לרשות הנפגעים להסרת מפגע הבנייה הבלתי חוקית?
הדין הישראלי מעניק כלים משפטיים מגוונים למאבק בבנייה בלתי חוקית, ובראשם תביעה אזרחית לסילוק יד ופינוי השטח הציבורי. בהתאם להלכות בית המשפט העליון, בעלי זכות במקרקעין רשאים לדרוש סילוק מיידי של מבנה הפולש לשטח הציבורי. תביעה זו יכולה להיות מוגשת על ידי הרשות המקומית או על ידי תושבים המושפעים מהבנייה הבלתי חוקית.
הליך נוסף הוא קבלת צו מניעה שיפוטי המונע המשך בנייה והרחבת המבנה הבלתי חוקי. בית המשפט רשאי להוציא צו מיידי האוסר על המפר להמשיך בעבודות הבנייה ואף להטיל סנקציות כספיות משמעותיות. במקרים חמורים, ניתן אף לדרוש הריסה של המבנה על חשבון הבונה, בהתאם לפסיקות בית המשפט המחוזי בנושא פלישות למקרקעין.
כיצד ניתן לזרז הליכי אכיפה ולקבל סעדים מהירים כנגד בנייה בלתי חוקית?
הדרך המהירה והאפקטיבית ביותר לטיפול בבנייה בלתי חוקית היא הגשת בקשה לצו מניעה דחוף בבית המשפט. על פי תקנות סדר הדין האזרחי, ניתן לקבל סעד זמני תוך ימים ספורים אשר יאסור המשך עבודות הבנייה. הבקשה תכלול תצהיר מפורט, תמונות, מסמכי רקע ועדויות התומכות בטענת הפלישה לשטח ציבורי.
חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין אשר יכין תיק מקצועי ויבצע את ההליכים המשפטייםביעילות. משרדנו טאוב ושות’ מתמחה בליווי לקוחות בהליכים מורכבים אלו, ומציע ייעוץ משפטי מקיף לכל הנוגעים בדבר. אנו ממליצים להתייעץ עמנו לקבלת פתרון מיטבי ומהיר להפסקת הבנייה הבלתי חוקית.
איך אפשר לברר את המצב התכנוני של שטח שצ”פ שהשכן בנה עליו, ומהן זכויות הבנייה המותרות לפי התב”ע והאפשרויות לפעול משפטית במקרה של חריגות?
מהו מעמד השטח הציבורי הפתוח (שצ”פ) ומה משמעות הבנייה הבלתי חוקית עליו?
שטח ציבורי פתוח (שצ”פ) הוא מרחב ירוק המיועד לשימוש הציבור ומוגן על פי תוכנית בניין עיר (תב”ע). בהתאם לחוק התכנון והבנייה, שצ”פ נועד לשימושים ציבוריים כגון גנים, פארקים ומרחבים פתוחים המשמשים את כלל התושבים. כאשר השכן בונה על שטח זה, הוא מבצע עבירת בנייה חמורה הנחשבת להפרה של זכויות הציבור ודיני המקרקעין. פעולה זו מהווה עברה על תקנות התכנון והבנייה ויכולה להביא לנקיטת צעדים משפטיים נגד המפר.
כיצד ניתן לאתר ולבדוק את המצב התכנוני של השטח?
הדרך המקצועית לבירור המצב התכנוני היא פנייה למחלקת הנדסה ברשות המקומית וקבלת מידע תכנוני מפורט. יש לבקש העתק של תוכנית בניין עיר (תב”ע) הרלוונטית לשטח, לבחון את ייעוד הקרקע ולהשוות את המצב הקיים למותר על פי התוכנית. בדיקת נסחי טאבו, תצלומי אוויר וחומרים גרפיים יכולים לסייע בתיעוד חריגות הבנייה. עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין יוכל לנתח את המסמכים ולהעריך את המשמעויות המשפטיות של הבנייה הבלתי חוקית.
מהן הפעולות המשפטיות האפשריות כנגד בנייה בלתי חוקית בשטח ציבורי?
הדין הישראלי מעניק מספר כלים משפטיים להתמודדות עם בנייה בלתי חוקית בשצ”פ. ניתן להגיש תביעה למתן צו הריסה מבית המשפט, להגיש תלונה במחלקה המשפטית של הרשות המקומית או להגיש תביעה נזיקית בגין פלישה לשטח ציבורי. חשוב לתעד את ההפרות באמצעות תצלומים, מדידות וחוות דעת מומחים. במקרים מסוימים, הרשות המקומית רשאית להוציא צווי הפסקת עבודה ואף להטיל קנסות כבדים על הבונה בניגוד לדין.
מה הם ההיבטים הנוספים שיש לקחת בחשבון בטיפול בסוגיית הבנייה הבלתי חוקית?
בנוסף להיבטים המשפטיים, יש לשקול את ההשלכות הסביבתיות והקהילתיות של הבנייה הבלתי חוקית. פגיעה בשטח ציבורי פתוח משפיעה על איכות החיים של כלל התושבים, על ערך הנכסים באזור ועל הנוף העירוני. מומלץ לפעול בשיתוף פעולה עם הרשויות ולנסות למצוא פתרון הסכמי טרם פנייה להליכים משפטיים מלאים. במקרים מורכבים, חשוב להיוועץ בעורך דין מומחה בדיני מקרקעין אשר יוכלללוות את התהליך המשפטי באופן מקצועי ויעיל.
מתי כדאי לפנות לעורך דין מקרקעין במקרה של בנייה לא חוקית בשטח ציבורי סמוך, וכיצד ניתן לנהל הליך משפטי אפקטיבי להגנת האינטרסים שלי כבעל נכס גובל?
מהם סימני האזהרה הראשוניים לבנייה לא חוקית הפוגעת בזכויותיי כבעל נכס סמוך?
בהתאם לחוק התכנון והבנייה, קיימים מספר סימנים מהותיים העשויים להעיד על בנייה לא חוקית הפוגעת בזכויותיך. הסימנים העיקריים כוללים בנייה החורגת מקווי בניין מותרים, הקמת מבנים ללא היתר בנייה תקף, או שינויים משמעותיים במבנה שלא אושרו על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
במקרים אלה, חשוב לזהות את הפרטים המדויקים של ההפרה, לתעד באמצעות צילומים ומדידות מקצועיות, ולאסוף ראיות מוצקות המעידות על חריגה מהוראות התב”ע (תכנית בניין ערים) והיתרי הבנייה המקוריים. פנייה מוקדמת ליועץ משפטי מתמחה במקרקעין תאפשר בחינה מדוקדקת של המצב המשפטי.
כיצד יכול עורך דין מקצועי לסייע בהתמודדות עם בנייה לא חוקית בסביבת המגורים?
עורך דין מקצועי במקרקעין יבצע מספר פעולות מהותיות להגנה על זכויותיך. ראשית, הוא יערוך בדיקה מקיפה של התכניות והיתרי הבנייה הרלוונטיים, תוך בחינת כל חריגה אפשרית מהוראות החוק. לאחר מכן, יכין מכתב התראה רשמי לבעל הנכס הסמוך ולרשויות התכנון והבנייה, המפרט את ההפרות המדויקות ודורש הפסקת הבנייה הלא חוקית.
במקביל, יסייע עורך הדין בהגשת השגות מנהליות וערר בוועדות התכנון המקומיות והמחוזיות, תוך הדגשת הפגיעה הישירה בזכויותיך כבעל נכס סמוך. במידת הצורך, יוכן תיק משפטי מקיף לבית המשפט המחוזי, שיכלול ראיות, חוות דעת מקצועיות ודרישה לסעדים משפטיים כגון צו הריסה או פיצויים.
מהן הדרכים המשפטיות העומדות לרשותי למניעת בנייה לא חוקית?
מערכת החוק בישראל מעניקה מספר כלים משפטיים להתמודדות עם בנייה לא חוקית. הדרך הראשונה והמיידית היא פנייה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אשר מוסמכת להוציא צווי הפסקת עבודה ואף צווי הריסה למבנים החורגים מההיתרים.
במקביל, ניתן להגיש התנגדות פורמלית דרך הוועדה המחוזית, תוך הסתמכות על סעיפים ספציפיים בחוק התכנון והבנייה התשכ”ה-1965. במקרים מורכבים יותר, תידרש הגשת תביעה אזרחית לבית המשפט, שם ניתן לדרוש פיצויים בגין פגיעה בערך הנכס, הפרת זכויות סטטוטוריות ומטרדים סביבתיים.
מהן ההשלכות האפשריות של בנייה לא חוקית על שווי נכסי המקרקעין?
בנייה לא חוקית עלולה להוות פגיעה משמעותית בשווי הנכס שלך. מחד, היא יוצרת חוסר וודאות משפטית המקשה על מכירה עתידית, ומאידך, עלולה להפחית את ערך הנדל”ן בשל מגבלות תכנוניות והליכים משפטיים צפויים.
על פי פסיקת בית המשפט העליון, קיימת חובה על בעלי הנכסים לוודא כי הבנייה עומדת בתקנות והיתרים. לפיכך, מומלץ לבצע בדיקה מקצועית ולקבל ייעוץ משפטי מקיף כבר בשלבים הראשוניים של זיהוי בנייה לא חוקית.