כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?

זקוקים לסיוע וייצוג משפטי בכיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים??
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם!

עורך דין מקרקעין טל טאוב הלוחש לנדל"ן
עורך דין נדל"ן ומקרקעין - טל טאוב

אם אתם מתמודדים עם סוגיות מורכבות בפרויקט תמ”א 38, דעו שאינכם לבד. מעל 70% מהדיירים נתקלים בקשיים משפטיים עם קבלנים, כאשר גדרות ומרחבים משותפים הם מוקד עיקרי לסכסוכים. הזנחת הטיפול בנושאים אלו עלולה להוריד את ערך הנכס שלכם בעשרות אחוזים ואף לגרור סכסוכים משפטיים מתמשכים.

כך תתמודדו בצורה מושכלת: תעדו כל פגם בגדר המשותפת בצילומים, שמרו על תכתובות מסודרות עם הקבלן, בדקו את זכויותיכם בתקנון הבית המשותף, והיוועצו מראש עם עורך דין המתמחה בנדל”ן ותמ”א 38. שימו לב לסימנים מקדימים כמו אי-השלמת עבודות גימור, הזנחת שטחים משותפים, או סירוב לתקשר באופן ענייני.

במאמר זה נסקור לעומק את מכלול הזכויות המשפטיות שלכם בפרויקט תמ”א 38, נדגיש סוגיות מרכזיות הקשורות לגדרות משותפות, ונציג פתרונות מעשיים להתמודדות עם קבלנים סרבנים. נלמד כיצד לשמור על האינטרסים שלכם ולמנוע פגיעה בערך הנכס.

זכרו – עורך דין המתמחה בנדל”ן יכול להוות כלי עבודה חיוני בהגנה על זכויותיכם. אל תשלימו עם מצב לא הוגן, ופעלו מולו בצורה מקצועית ונחושה. הידע המשפטי הנכון יכול לחסוך לכם עוגמת נפש, זמן וכסף.

כיצד משרד עורכי דין טאוב ושות’ מספק פתרונות משפטיים מקיפים בסוגיות תמ”א 38 בנושא גדרות משותפות?

כעורכי דין המתמחים בדיני מקרקעין ונדל”ן, אנחנו במשרד טאוב ושות’ מספקים מענה מקצועי וממוקד לאתגרים משפטיים סביב פרויקטי תמ”א 38, תוך הבטחת הגנה מלאה על זכויות הדיירים.

💡 יתרונות הייצוג על ידי משרד טאוב:
• ניסיון רב-שנתי בליווי פרויקטי תמ”א 38
• מומחיות בפתרון סכסוכים עם קבלנים
• גישה אישית וליווי צמוד ללקוחות
• פתרונות משפטיים יצירתיים וענייניים

פתרונות משפטיים לסוגיות גדרות משותפות בתמ”א 38

בסוגיית גדרות משותפות, אנו מציעים מספר מסלולי פעולה משפטיים:

סוג טיפול פתרון משפטי תוצאה צפויה
סירוב טיוח גדר התראה משפטית השלמת עבודות גימור
שינוי גדר ללא הסכמה תביעה לסעדים זמניים עיכוב עבודות/פיצוי
נזק לרכוש משותף תביעת פיצויים תיקון נזקים והשבת המצב
🏛️ שירותים מיוחדים:
• ייעוץ משפטי מקיף בנושא תמ”א 38
• ליווי משפטי צמוד בפרויקטים
• מיצוי זכויות מול קבלנים
• ניהול הליכים משפטיים

כלים וטיפים מקצועיים

אנו ממליצים לתעד כל פגיעה בגדר המשותפת, לשמור על תכתובות מסודרות ולפנות לקבלן בכתב טרם נקיטת הליכים משפטיים.

בואו להבטיח את זכויותיכם המשפטיות בפרויקט תמ”א 38. צרו קשר עכשיו לפגישת ייעוץ מקצועית והגנה על רכושכם.

צרו קשר עוד היום: 079-5805560 | משרד עורכי דין טאוב ושות’ – המומחים בדיני מקרקעין ונדל”ן.

איך ניתן להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח את הצד החיצוני של גדר משותפת בין בניינים, כאשר הדבר פוגע באסתטיקה ובערך הנכס והדיירים זקוקים לפתרון מעשי ומהיר?

מהם הצעדים המשפטיים העומדים לרשות דיירים בהתמודדות עם קבלן סרבן בפרויקט תמ”א 38?

הליך תמ”א 38 מחייב שיתוף פעולה מלא בין הקבלן לדיירים, כאשר הוראות החוק והתקנות מגדירות באופן ברור את חובותיו המשפטיות של הקבלן. במקרה של סירוב לבצע עבודות השלמה כגון טייח גדר משותפת, קיימים מספר צעדים משפטיים שניתן לנקוט.

הצעד הראשון והמרכזי הוא משלוח התראה משפטית רשמית לקבלן, הדורשת ביצוע העבודות תוך פרק זמן מוגדר. ההתראה תכלול פירוט מדויק של הליקויים, הפניה לסעיפי החוזה הרלוונטיים ואזהרה בדבר נקיטת הליכים משפטיים במידה ולא יבוצעו התיקונים הנדרשים.

במקביל, ניתן להגיש תביעה כספית או תביעת סעד מניעתי בבית המשפט, תוך הדגשת הנזקים הנגרמים לדיירים כתוצאה מאי ביצוע העבודות. בית המשפט מוסמך להורות על ביצוע עבודות השלמה וכן לפסוק פיצויים בגין הפרת חוזה.

כיצד ניתן להוכיח נזק משפטי הנגרם מסירוב הקבלן לטייח גדר משותפת?

הוכחת הנזק היא אחד השלבים המהותיים בתביעה משפטית כנגד קבלן תמ”א 38. יש להציג ראיות משכנעות המעידות על הפגיעה באסתטיקה ובערך הנכס, תוך הסתמכות על חוות דעת מומחים וראיות מוחשיות.

שמאי מקרקעין יכול להעריך את הפחתת שווי הנכס הנגרמת כתוצאה מהזנחת הגדר המשותפת. חוות דעת מקצועית זו תשמש כראיה מרכזית בהליך המשפטי, ותסייע בהוכחת הנזק הכלכלי הנגרם לדיירים.

בנוסף, צילומים מתועדים, חוות דעת הנדסית וחוות דעת אדריכלית יכולים לחזק את הטענות בדבר הפגיעה באיכות הבנייה ובמראה החיצוני של הבניין. אלה מהווים אמצעי הוכחה משמעותיים בהליכים משפטיים מסוג זה.

מהם ההיבטים החוזיים והמשפטיים בטיפול בסוגיית טייח הגדר המשותפת בתמ”א 38?

חוזה תמ”א 38 מגדיר באופן מפורט את מחויבויותיו של הקבלן, לרבות ביצוע עבודות השלמה והסדרת מרחבים משותפים. סירוב לבצע עבודות טייח בגדר מהווה הפרה ישירה של תנאי החוזה ועילה משפטית לנקיטת הליכים.

סעיפי החוזה העוסקים באחריות הקבלן לביצוע עבודות גמר ושיפוץ מהווים בסיס משפטי איתן לתביעה. יש לבחון בקפידה את נוסח החוזה המדויק ולאתר את הסעיפים הרלוונטיים התומכים בטענות הדיירים.

מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין וזכויות דיירים, אשר יוכל לספק ייעוץ מלא ומקיף בהתמודדות עם קבלן סרבן. הליווי המשפטי המקצועי יסייע בגיבוש אסטרטגיה משפטית אפקטיבית להשגת הפתרון המיטבי עבור הדיירים.

מה הן הזכויות המשפטיות של דיירים בבניין סמוך לפרויקט תמ”א 38 כאשר עבודות הבנייה משפיעות על רכוש משותף, וכיצד ניתן לאכוף את זכויותיהם מול היזם?

כיצד משפיעות עבודות תמ”א 38 על זכויות השכנים הסמוכים ברכוש המשותף?

עבודות תמ”א 38 מהוות פעמים רבות מקור למחלוקות משפטיות בין היזם לשכנים הסמוכים. החוק מכיר בזכותם של דיירים להגנה על רכושם ועל איכות חייהם במהלך ביצוע פרויקטים של התחדשות עירונית. על פי פסיקת בית המשפט העליון, היזם נדרש לנקוט באמצעי זהירות מרביים למניעת פגיעה ברכוש השכנים.

במקרים רבים, עבודות הבנייה עלולות לגרום למפגעים כגון רעש, אבק, סדקים במבנה הסמוך ופגיעה בגישה לרכוש. השכנים זכאים לפיצוי או לתיקון נזקים שנגרמו כתוצאה מעבודות הבנייה. חשוב לתעד כל נזק באמצעות צילומים ובדיקות מקצועיות עוד טרם תחילת העבודות.

הלכה פסוקה קובעת כי על היזם מוטלת החובה להודיע מראש לשכנים על היקף העבודות המתוכננות ולקבל את הסכמתם. במקרה של אי-הסכמה או פגיעה בלתי סבירה, עומדות לשכנים מספר אפשרויות משפטיות לאכיפת זכויותיהם, לרבות הגשת תביעה משפטית או בקשה לצו מניעה.

אילו צעדים משפטיים יכולים דיירים לנקוט כנגד יזם הפוגע בזכויותיהם במהלך פרויקט תמ”א 38?

הדין מעניק לדיירים מספר מנגנוני הגנה במקרה של פגיעה בזכויותיהם. ראשית, ניתן להגיש התנגדות באמצעות ועד הבית או באופן פרטני כנגד עבודות הבונות פגיעה ברכוש המשותף. סעיף 12 לחוק המקרקעין מגדיר את זכויות השימוש המשותף ומאפשר למנוע פעולות הגורמות להפרעה בלתי סבירה.

במקרים של נזק מוכח, עומדת לדיירים הזכות לתבוע פיצויים בגין הוצאות תיקון, ירידת ערך הנכס, וכן פיצוי על מטרדים כגון רעש, אבק ואי-נוחות. פסיקת בית המשפט המחוזי קבעה כי היזם נושא באחריות מלאה לכל נזק שנגרם כתוצאה מעבודותיו.

מומלץ לפעול בצורה מסודרת: לתעד את הנזקים, לשלוח התראה בכתב ליזם, ולהיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין לפני נקיטת הליכים משפטיים. במקרים מסוימים, ניתן להגיש בקשה לצו מניעה זמני המונע המשך ביצוע עבודות הפוגעות בזכויות השכנים.

כיצד ניתן להגן על זכויות הדיירים ולמנוע סכסוכים משפטיים בפרויקטי תמ”א 38?

המפתח למניעת סכסוכים טמון בתקשורת פתוחה ובהסכמה מראש. חוק התכנון והבנייה מחייב את היזם לקיים הליך שיתופי עם בעלי הדירות, הכולל שקיפות מלאה באשר לתכניות העבודה והשפעותיהן. מומלץ לכנס אסיפת דיירים טרם תחילת הפרויקט ולערוך הסכם מפורט המגדיר את זכויות וחובות כל הצדדים.

בדיקה מקדימה של המבנה על ידי שמאי ויועץ מבנים תאפשר לאתר סיכונים פוטנציאליים ולקבוע מנגנוני פיצוי מראש. חשוב לדרוש מהיזם הסכם מפורט הכולל סעיפים בדבר אחריות לנזקים, לוח זמנים מדויק ופירוט אמצעי הבטיחות שיינקטו במהלך העבודות.

במידה וקיימים חילוקי דעות, מומלץ לפנות להליך גישור לפני נקיטת הליכים משפטיים. משרדנו מציע ליווי מלא של הדיירים החל משלב התכנון ועד לסיום הפרויקט, תוך הגנה מקסימלית על זכויותיהם. פנו אלינו לייעוץ משפטי מקיף וליווי מקצועי בכל הנוגע לפרויקטי תמ”א 38.

מתי נדרש קבלן תמ”א 38 להשיב את המצב לקדמותו בגדרות משותפות שנהרסו במהלך העבודות, ואילו סעדים משפטיים עומדים לרשות הדיירים הנפגעים מהימנעותו מכך?

מהן חובות קבלן תמ”א 38 בנוגע לשיקום גדרות משותפות לאחר ביצוע עבודות הבנייה?

הקבלן המבצע פרויקט תמ”א 38 נושא באחריות משפטית מלאה לשיקום וטיפוח סביבת המגורים לאחר סיום העבודות. על פי הפסיקה העדכנית, חובתו אינה מתמצה אך ורק בביצוע עבודות החיזוק והבנייה, אלא גם בהשבת המצב לקדמותו, לרבות שיקום הגדרות המשותפות שנהרסו במהלך ביצוע הפרויקט.

הדין הישראלי מחייב את הקבלן לבצע תיקון מלא של כל מרכיבי הסביבה הפיזית שנפגעו, תוך שמירה על האינטרסים של בעלי הדירות. בית המשפט קבע כי אי-השבת גדר משותפת למצבה המקורי מהווה הפרה של חובות הקבלן, המקנה לדיירים זכות לתבוע פיצויים וסעדים משפטיים נוספים.

בחינת היקף האחריות תלויה במספר פרמטרים, ביניהם טיב הפגיעה, היקף ההרס, ומידת הנזק שנגרם לרכוש המשותף. הדיירים רשאים לדרוש שחזור מדויק של הגדר תוך התחשבות בסוג החומרים המקוריים, גובה הגדר, ועיצובה הראשוני.

אילו סעדים משפטיים עומדים לרשות הדיירים במקרה של הימנעות קבלן מתיקון גדרות?

הדין הישראלי מעניק לדיירים מספר ערוצי פעולה משפטיים במצב של הימנעות קבלן מתיקון גדרות לאחר ביצוע עבודות תמ”א 38. הסעדים העומדים לרשותם כוללים תביעת פיצויים כספיים, צו עשה שיפוטי, ואף מימוש ערבויות בנקאיות.

תביעת הפיצויים תכלול את עלות שיקום הגדר, פיצוי בגין נזקים נלווים כמו ירידת ערך הנכס, וכן פיצויים בגין אי-נוחות וטרחה. בית המשפט נוטה להעניק פיצויים מלאים המשקפים את מלוא הנזק שנגרם לדיירים, תוך הטלת הוצאות משפט על הקבלן המפר.

הליך נוסף הוא צו עשה שיפוטי המחייב את הקבלן לבצע את התיקונים הנדרשים בפרק זמן קצוב. במקרים מסוימים, בית המשפט אף מאפשר לדיירים לבצע את התיקונים בעצמם ולחייב את הקבלן בעלויות, זאת לאחר מתן התראה כדין.

כיצד יכולים הדיירים להיערך מראש ולהבטיח את זכויותיהם בנושא שיקום גדרות?

ההיערכות המוקדמת היא המפתח להבטחת זכויות הדיירים בפרויקט תמ”א 38. מומלץ לעגן בהסכם עם הקבלן סעיף מפורט המגדיר באופן ברור את אחריותו המלאה לשיקום הגדרות, כולל לוחות זמנים, סוג החומרים, וסטנדרט השיקום הנדרש.

מומלץ לתעד את מצב הגדרות לפני תחילת העבודות באמצעות צילומים ותיעוד מפורט. רצוי למנות נציג מטעם הדיירים שילווה את תהליך העבודות ויוודא כי לא נגרם נזק בלתי הפיך לרכוש המשותף. בנוסף, חשוב לשמור על כל מסמך וראיה המתעדים את מצב הגדרות.

במקרה של חשש או חוסר שביעות רצון, מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין ותמ”א 38 טרם נקיטת הליכים משפטיים. משרדנו עומד לרשותכם למתן ייעוץ מקצועי וליווי משפטי מלא בכל הנוגע לזכויותיכם בפרויקטי תמ”א 38.

האם רשאי קבלן בפרויקט תמ”א 38 לשנות גדר משותפת ללא הסכמת השכנים, וכיצד ניתן לפעול משפטית כשהקבלן מסרב לבצע גימור נאות בצד השכנים?

מהם זכויות הקניין המשותפות בפרויקט תמ”א 38 בנוגע לגבולות ומרחבים משותפים?

בפרויקטי תמ”א 38 קיימת חשיבות עליונה להבנת זכויות הקניין המשותפות בין בעלי הדירות. חוק המקרקעין התשכ”ט-1969 מגדיר בסעיף 53 כי בעלים משותפים חולקים זכויות שוות בנכס המשותף, לרבות גדרות וגבולות המהווים חלק מהרכוש המשותף.

הפסיקה הישראלית, דרך פסקי דין עקרוניים, קבעה כי שינויים בגבולות משותפים מחייבים הסכמה מפורשת של כלל בעלי הזכויות. בית המשפט העליון חזר והדגיש כי אין להיפגע מזכויות השימוש והקניין של דיירים אחרים ללא הסכמתם המפורשת.

במקרים רבים, קבלנים בפרויקטי תמ”א 38 נדרשים לקבל אישורים מפורשים לכל שינוי מהותי בגבולות המשותפים, תוך שמירה על זכויות הדיירים וההיבטים האסתטיים והתפקודיים של המבנה המשותף.

כיצד ניתן לאכוף על קבלן לבצע גימור נאות בצד השכנים בפרויקט תמ”א 38?

הדין הישראלי מעניק כלים משפטיים ברורים למימוש זכויות דיירים כאשר קבלן אינו מבצע את עבודתו באופן מקצועי ונאות. תקנות התכנון והבנייה, לצד חוק המכר (דירות), מחייבים את הקבלן לבצע עבודות בסטנדרט מקצועי הולם.

בית המשפט המחוזי קבע במספר פסקי דין כי דיירים רשאים לדרוש תיקונים והשלמת עבודות גימור כחלק מזכויותיהם החוזיות והחוקיות. במצבים של סירוב, ניתן להגיש תביעה משפטית הכוללת דרישה לביצוע עבודות או פיצויים כספיים בגין הנזק שנגרם.

צעדים מעשיים כוללים: תיעוד מלא של ליקויי הביצוע, משלוח התראה משפטית רשמית, פנייה לוועדת הבית המשותף, והגשת תביעה משפטית כצעד אחרון וכפתרון מהותי להסדרת המחלוקת.

מהן הדרכים המשפטיות העומדות בפני דיירים למנוע שינויים חד-צדדיים בגדר משותפת?

מערכת המשפט הישראלית מעניקה כלים משמעותיים למניעת שינויים חד-צדדיים בגדר משותפת. סעיף 13 לחוק המקרקעין קובע באופן ברור כי שינויים בקניין משותף מחייבים הסכמה מפורשת של כלל בעלי הזכויות.

דרכי הפעולה המשפטיות כוללות הגשת צו מניעה זמני או קבוע האוסר על ביצוע השינויים, הגשת תביעה לבית המשפט לקביעת זכויות, וכן פנייה לרשויות התכנון והבנייה לבחינת חוקיות השינויים המבוקשים.

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי טרם נקיטת צעדים משפטיים, תוך בחינת מכלול ההיבטים המשפטיים והכלכליים של המחלוקת עם הקבלן בפרויקט תמ”א 38.

מהן החובות המשפטיות של יזם תמ”א 38 כלפי בניינים גובלים בכל הנוגע לגימור ואסתטיקה של מרכיבים משותפים, ואילו צעדים ניתן לנקוט במקרה של הפרתן?

מה כוללות החובות המשפטיות של יזם תמ”א 38 כלפי שכנים גובלים?

תהליך תמ”א 38 מחייב את היזם לפעול באחריות מלאה תוך שמירה על זכויות השכנים הגובלים. החובות המשפטיות כוללות מספר היבטים מרכזיים המעוגנים בחוק ובפסיקה. על היזם להבטיח שעבודות הבנייה לא יפגעו באיכות החיים של הדיירים השכנים ובערך הנכסים הסמוכים.

מבחינה משפטית, היזם נדרש להתחשב בשלמות המבנים הסמוכים, שמירה על יציבות קונסטרוקטיבית, מניעת נזקים פיזיים וצמצום המטרדים הנגרמים במהלך העבודות. הדבר כולל הגנה על חזיתות, מרפסות, גגות ושטחים משותפים של הבניינים הגובלים.

חשוב להדגיש כי אי עמידה בסטנדרטים אלה עלולה לחשוף את היזם לתביעות משפטיות מצד בעלי הנכסים הסמוכים, עם פיצויים כספיים משמעותיים וצווים משפטיים למניעת המשך עבודות.

אילו הבטחות אסתטיות נדרש היזם לספק בפרויקט תמ”א 38?

האחריות האסתטית של יזם תמ”א 38 כוללת התאמה מלאה לאופי הסביבה העירונית והשכונתית. הדבר מחייב תכנון אדריכלי המשמר את המראה האחיד של האזור תוך שימור ערכים אסתטיים מקומיים.

מבחינה מעשית, הכוונה היא לביצוע עבודות גמר ברמה גבוהה, שימוש בחומרי גמר איכותיים, צבעים תואמים, וטיפול מקצועי בחזיתות הבניין. הדרישה כוללת הקפדה על פרטים כגון אחידות בציפויים, גימור חלונות, מעקות ופרטי גמר נוספים.

הפסיקה הישראלית קבעה לא אחת כי על היזם מוטלת החובה לשקף את רוח המקום ולשמור על האינטרס האסתטי של כלל הדיירים בסביבה, תוך מתן דגש על שילוב הרמוני של הבניין החדש בסביבתו.

אילו צעדים משפטיים עומדים לרשות בעלי נכסים הסובלים מהפרת סטנדרטים אלה?

במקרה של הפרת הסטנדרטים האסתטיים והמשפטיים, עומדים לרשות בעלי הנכסים הגובלים מספר צעדים משפטיים. הראשון שבהם הוא הגשת התנגדות פורמלית לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אשר יכולה לעצור את המשך העבודות עד לתיקון הליקויים.

האפשרות השנייה היא הגשת תביעה אזרחית לפיצויים בגין ירידת ערך נכס, מטרדים או נזקים אסתטיים. בית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים כספיים ואף להורות על ביצוע תיקונים מחייבים ליזם.

במקרים חריגים, ניתן גם להגיש צו מניעה שיאסור על המשך עבודות הבנייה עד להשלמת התיקונים הנדרשים. זהו כלי משפטי חזק המאפשר להבטיח את זכויות השכנים ואת איכות הסביבה העירונית.

למי שייכת האחריות המשפטית על גימור גדר משותפת בפרויקט תמ”א 38 כשהקבלן מסרב לטייח את צד השכנים, ואילו ערוצי פעולה משפטיים עומדים לרשות הדיירים?

מהי המשמעות המשפטית של גדר משותפת בפרויקט תמ”א 38?

גדר משותפת בפרויקט תמ”א 38 מהווה נושא מורכב המחייב הבנה משפטית מעמיקה. על פי חוק השכנים, קיימת חובה משותפת לתחזוקת גדר המשמשת כקיר גבול בין שכנים. במקרה של פרויקט תמ”א 38, האחריות המשפטית הופכת למורכבת יותר בשל עבודות השיפוץ והחיזוק. הקבלן נדרש לשמור על זכויות השכנים ולבצע עבודות בצורה מקצועית ואחראית, תוך התחשבות בצרכים המשותפים.

אילו זכויות משפטיות עומדות לדיירים במקרה של סירוב הקבלן לטייח את צד השכנים?

דיירים המתמודדים עם סירוב קבלן לטייח את צד הגדר המשותפת יכולים לנקוט במספר צעדים משפטיים. ראשית, ניתן להגיש התראה משפטית הדורשת מהקבלן לבצע את העבודות בהתאם לתנאי החוזה. במידה והקבלן ממשיך בסירובו, ניתן להגיש תביעה משפטית לאכיפת ביצוע העבודות או לקבלת פיצויים כספיים בגין נזקים שנגרמו. בנוסף, ניתן לפנות לוועדת התמ”א העירונית לקבלת סיוע והכוונה.

מהם השלבים המעשיים לפתרון סכסוך עם קבלן בנושא גדר משותפת?

הפתרון המיטבי לסכסוך עם קבלן בנושא גדר משותפת מחייב גישה שיטתית ומקצועית. השלב הראשון כולל תיעוד מדויק של המצב הקיים, כולל צילומים וחוות דעת מקצועית של שמאי או מהנדס. לאחר מכן, יש לשלוח התראה רשמית לקבלן המפרטת את הדרישות המדויקות. במידה ולא מתקבל מענה, מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין ותמ”א 38 על מנת לבחון את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשות הדיירים.

ייעוץ ללא התחייבות מעורך דין כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?

שיתוף המאמר כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים? בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email

קבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות בנושא כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?

זקוקים לסיוע משפטי בכיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?? התקשרו עכשיו או השאירו פרטים

מאמרים מקצועיים בנושא כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים?

מחפש מידע נוסף על כיצד להתמודד משפטית עם קבלן תמ”א 38 שסירב לטייח גדר משותפת ופגע באסתטיקת הבניין והדיירים??