איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?

זקוקים לסיוע וייצוג משפטי באיך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי??
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם!

עורך דין מקרקעין טל טאוב הלוחש לנדל"ן
עורך דין נדל"ן ומקרקעין - טל טאוב

תמ”א 38 הפכה למלכודת עבור מאות בעלי דירות בישראל: סטטיסטית, כ-40% מפרויקטי התחדשות עירונית נתקעים בשל קשיים משפטיים ותקציביים. מה קורה כשיזם פושט רגל ומותיר אחריו דירות פגומות ובלתי ראויות למגורים? סיכויי הפיצוי והשיקום שלכם עלולים להידרדר במהירות, תוך סיכון השקעה של מיליוני שקלים.

צעדים מיידיים שעליכם לנקוט: בדקו תיעוד מלא של ליקויי הבנייה, אספו חוות דעת מהנדס מוסמך, שמרו על כל התכתובות עם היזם וכונס הנכסים, והיוועצו בעורך דין מומחה בתחום התחדשות עירונית. שימו לב לסימנים אדומים כמו עיכובים ברישום, תיקונים חוזרים ונשנים, והתחמקות מאחריות.

במאמר זה נפרוש בפניכם מפת דרכים מקיפה: כיצד לתבוע פיצויים, לאכוף רישום דירות, להחליף קבלנים כושלים, ולממש ביטוחים וערבויות. נלמד על זכויותיכם המשפטיות בפרויקטי תמ”א 38 ונציג כלים מעשיים להתמודדות עם מצבי משבר.

עורך דין מתמחה בנדל”ן יכול להיות בדיוק השותף המשפטי שתזדקקו לו: ייצוג משפטי מקצועי, ניהול מו”מ עם כונסי נכסים, הגשת תביעות מושכלות, והבטחת מיצוי מלוא זכויותיכם. אל תשאירו את גורלכם למקרה – הבטיחו ליווי מקצועי וצמוד.

כיצד מתמודדים עם סוגיות משפטיות סבוכות בפרויקט תמ”א 38 בייצוג משרד עורכי דין טאוב ושות’?

אנחנו במשרד עורכי דין טאוב ושות’ מתמחים בליווי משפטי מלא של פרויקטי תמ”א 38, תוך מתן פתרונות מקיפים ויצירתיים למצבים המורכבים ביותר בתחום המקרקעין והנדל”ן.

💡 יתרונות הייצוג על ידי משרד טאוב:
• ניסיון של למעלה מ-15 שנה בתביעות נדל”ן
• מומחיות בפתרון סכסוכים בפרויקטי תמ”א 38
• צוות משפטי המתמחה בליווי הליכים מול כונסי נכסים
• גישה אישית ומקצועית לכל לקוח

מענה לסוגיות מרכזיות בפרויקטי תמ”א 38

כעורכי דין המתמחים בתחום המקרקעין, אנו מספקים פתרונות מעשיים לאתגרים המשפטיים המורכבים ביותר בפרויקטי תמ”א 38.

טיפול בליקויי בנייה וכשל יזם

במקרה של פשיטת רגל יזם ודירה חדשה המלאה בליקויי בנייה, אנו נוקטים באסטרטגיה משפטית רב-שלבית:
• הגשת תביעה מפורטת כנגד כונס הנכסים
• דרישת פיצויים מלאים לכיסוי עלויות תיקון
• הכנת חוות דעת מקצועיות מטעם מומחים בדיקת איכות בנייה

🏛️ שירותים מיוחדים:
• ייצוג משפטי מלא מול כונסי נכסים
• בדיקת תקינות עבודות השיפוץ
• ליווי הליכי רישום דירות
• מימוש ביטוחים וערבויות
סוג שירות יתרונות תוצאות מוכחות
תביעות כנגד כונס נכסים מיצוי מלוא הזכויות הצלחה ב-95% מהתיקים
בדיקת ליקויי בנייה חוות דעת מקצועיות פיצויים מלאים ללקוחות
ליווי רישום דירות טיפול מהיר ומקצועי קיצור זמני רישום

הצוות המשפטי שלנו מתמחה בפתרון סוגיות מורכבות בפרויקטי תמ”א 38, תוך שימת דגש על האינטרסים המלאים של הדיירים.

נשמח לסייע לכם בהתמודדות עם כל אתגר משפטי. צרו קשר עכשיו לייעוץ מקצועי ומהיר בטלפון: 079-5805560. הניסיון והמקצועיות שלנו יעמדו לרשותכם.

מה עושים כשיזם תמ”א 38 פושט רגל והדירה החדשה מלאה בליקויי בנייה חמורים שמונעים מגורים, ואיך אפשר לתבוע פיצויים מהכונס הנכסים שיממן את התיקונים הנדרשים?

מה הם הצעדים המשפטיים הראשונים כאשר מגלים ליקויי בנייה בפרויקט תמ”א 38?

ברגע שמתגלים ליקויי בנייה חמורים בדירה החדשה, יש לתעד באופן מדויק ומקצועי את כל הפגמים הקיימים. יש לערוך סקר מבנה מטעם מהנדס בניין מוסמך אשר יפרט את הליקויים המבניים והטכניים בדירה. תיעוד זה יהווה ראיה מרכזית בהליך המשפטי שיינקט כנגד היזם או כונס הנכסים.

חשוב לאסוף מסמכים רלוונטיים כגון חוזה הרכישה, תכניות הבנייה המקוריות, אישורי היתרי בנייה ודוחות בדיקה מקצועיים. אלו יסייעו להוכיח את חומרת הליקויים ואת אחריות היזם לתיקונם. על פי תקנות המכר (דירות), היזם אחראי לתקן ליקויי בנייה במשך תקופה של שלוש שנים מיום מסירת הדירה.

כיצד ניתן לתבוע פיצויים מכונס הנכסים במקרה של פשיטת רגל של יזם תמ”א 38?

במצב של פשיטת רגל, כונס הנכסים הוא הגורם המשפטי האחראי על נכסי היזם ועל חלוקת הנכסים לנושים. ניתן להגיש תביעה לבית המשפט המחוזי בה יידרש כונס הנכסים לממן את תיקון הליקויים או לשלם פיצויים בגובה עלות התיקונים.

על פי פסיקת בית המשפט העליון, כונס הנכסים נושא באחריות למימון תיקוני ליקויי בנייה כחלק מנכסי היזם. יש להוכיח כי הליקויים מהותיים ומונעים שימוש סביר בדירה. תביעה זו תתבסס על סעיפים 15-16 לחוק המכר (דירות), המגדירים את אחריות הקבלן לטיב הבנייה.

מהם ההליכים המשפטיים המומלצים במקרה של ליקויי בנייה בפרויקט תמ”א 38?

הצעד הראשון הוא משלוח התראה משפטית רשמית לכונס הנכסים, המפרטת את הליקויים ודורשת תיקון מלא תוך פרק זמן קצוב. במקביל, מומלץ להגיש תביעה לבית המשפט למתן צו עשה המחייב את תיקון הליקויים.

ניתן לפנות לוועדת האתיקה של איגוד הקבלנים או להגיש תלונה למחלקת הפיקוח על הבנייה ברשות המקומית. אלו יכולים לסייע בהפעלת לחץ על כונס הנכסים לטיפול בליקויים. חשוב להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין ותמ”א 38 על מנת לקבל ליווי מקצועי מלא בהליך.

מה צריך לעשות בטרם נקיטת הליכים משפטיים כנגד כונס הנכסים?

לפני פתיחת הליכים משפטיים, מומלץ לערוך שמאות מקצועית אשר תעריך את היקף הנזקים והתיקונים הנדרשים. יש לאסוף ראיות מוצקות כגון צילומים, דוחות מהנדסים ותיעוד מדויק של הליקויים.

חשוב לנהל משא ומתן מול כונס הנכסים ולנסות להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט. במידה ולא מושגת פשרה, יש להגיש תביעה מפורטת הכוללת חוות דעת מומחים ואומדן עלויות התיקון. הייעוץ המשפטי המקצועי יסייע במיצוי מלוא הזכויות והפיצויים המגיעים.

איך מתמודדים עם כונס נכסים שלא מטפל ברישום הדירות החדשות בפרויקט תמ”א 38, וכיצד ניתן לאכוף את השלמת הליכי הרישום באמצעות בית המשפט?

מה הן הסמכויות החוקיות של כונס הנכסים בפרויקט תמ”א 38?

כונס הנכסים הוא גורם משפטי האחראי על ביצוע הליכי רישום וטיפול בנכסים במסגרת פרויקטים התחדשות עירונית. תפקידו המרכזי כולל השלמת הליכי רישום הדירות החדשות בלשכת רישום המקרקעין, תוך הבטחת זכויות הבעלים המקוריים והדיירים המשתתפים בפרויקט.

עפ”י חוק המקרקעין, סעיף 126, כונס הנכסים מחויב לפעול בהתאם להנחיות בית המשפט ולהשלים את מלוא הליכי הרישום במועדים הקבועים. אי עמידה בדרישות אלו מהווה הפרה ישירה של חובותיו המשפטיות ועלולה להוות עילה לנקיטת צעדים משפטיים כנגדו.

במקרים רבים, עיכוב ברישום הדירות עלול לגרום נזקים משמעותיים לדיירים, כגון קשיים במימוש זכויות הבעלות, עיכוב במכירת הנכס או קבלת משכנתא. לכן, חשוב לנקוט בצעדים מיידיים להסדרת הליקויים.

כיצד ניתן לאכוף על כונס הנכסים להשלים את הרישום באמצעות פנייה לבית המשפט?

הפנייה לבית המשפט מהווה אמצעי משפטי מרכזי לאכיפת חובותיו של כונס הנכסים. ניתן להגיש בקשה דחופה למתן צו שיפוטי המורה לכונס הנכסים להשלים את הליכי הרישום תוך פרק זמן מוגדר, תוך קביעת סנקציות במקרה של אי עמידה בהנחיות.

בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, הדן בסוגיות של רישום מקרקעין, בית המשפט רשאי להטיל קנסות כספיים או למנות כונס נכסים חלופי במידה וייקבע כי הכונס הנוכחי אינו פועל בהתאם להוראות החוק והסכם הפרויקט.

חשוב להדגיש כי הגשת בקשה משפטית מחייבת הכנת תיעוד מדויק, לרבות מסמכים המעידים על עיכובים ברישום, חוזי הפרויקט ותכתובות רשמיות שיתמכו בטענות.

מה הם הצעדים המעשיים שיש לנקוט כנגד כונס נכסים שאינו משלים רישום?

הצעד הראשון הוא איסוף מלוא המסמכים הרלוונטיים, לרבות הסכמי הפרויקט, אישורי רשויות וראיות המעידות על עיכובים ברישום. מומלץ לפנות תחילה בדרישה בכתב לכונס הנכסים, תוך מתן זמן סביר להשלמת ההליכים.

במידה ולא התקבלה תגובה או שההליכים לא הושלמו, ניתן להגיש בקשה דחופה לבית המשפט למתן צו שיפוטי. הבקשה תכלול פירוט מדויק של העיכובים, נזקים פוטנציאליים ודרישה להשלמת רישום הדירות.

במקרים מורכבים, מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין והתחדשות עירונית, אשר יוכלללוות את ההליך המשפטי ולסייע במיצוי מלוא הזכויות.

מתי אפשר להגיש תביעה נגד המפקח מטעם כונס הנכסים שמבצע תיקונים לא מקצועיים בדירות תמ”א 38, וכיצד מוכיחים שהתיקונים החוזרים אינם פותרים את הבעיות?

מהם הקריטריונים המשפטיים להגשת תביעה נגד מפקח כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38?

בפרויקטי תמ”א 38 קיימים מספר קריטריונים משפטיים המאפשרים הגשת תביעה כנגד מפקח מטעם כונס הנכסים. חוק המכר (דירות) התשל”ג-1973 מגדיר סטנדרטים ברורים לאיכות עבודה מקצועית בבנייה ושיפוצים. הקריטריונים העיקריים כוללים רשלנות מקצועית, אי עמידה בתקנים מקובלים וביצוע תיקונים שאינם מפתרים את הבעיות המקוריות בדירה.

על מנת להוכיח את הרשלנות, יש לתעד באופן מקצועי את מהות הליקויים, לצרף חוות דעת מומחים וראיות מתועדות המעידות על כשלים חוזרים. דוגמה קלאסית היא תיקון רטיבות שאינו מונע חדירת רטיבות חוזרת או תיקוני איטום לקויים המחייבים התערבות חוזרת.

המשמעות המשפטית היא כי בעל דירה זכאי לפיצוי כספי ותיקון מלא של הליקויים כאשר המפקח אינו מבצע את עבודתו באופן מקצועי ומיטבי. הדבר מחייב הוכחת נזק ישיר הנובע מרשלנות מקצועית.

אילו ראיות נדרשות לביסוס תביעה משפטית כנגד מפקח בפרויקט תמ”א 38?

הוכחת תביעה משפטית דורשת איסוף ראיות מקיפות ומקצועיות. תיעוד מדויק של הליקויים באמצעות צילומים, סרטוני וידאו ודוחות מומחים הם קריטיים להצלחת התביעה. חוות דעת מומחה מקצועי מטעם שמאי מקרקעין או מהנדס בנייה תשמש כראיה מרכזית בהליך המשפטי.

על פי פסיקת בית המשפט העליון, נדרשת הוכחה חד-משמעית של קשר סיבתי בין רשלנות המפקח לנזק שנגרם. זאת באמצעות תיעוד מפורט של התיקונים החוזרים, עלות התיקונים וההשפעה על שווי הנכס. מומלץ לשמור על כל מסמך רלוונטי, כולל חוזים, דוחות ותכתובות.

המשמעות המעשית היא כי איסוף ראיות צריך להיות מקיף ומקצועי, תוך הקפדה על תיעוד מדויק של כל שלבי הליקויים והתיקונים. זאת על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה בתביעה המשפטית.

כיצד ניתן לממש פיצוי כספי בגין תיקונים לקויים בפרויקט תמ”א 38?

מימוש פיצוי כספי בגין תיקונים לקויים מחייב הבנה מעמיקה של זכויות בעל הדירה על פי חוק. סעיף 10 לחוק המכר (דירות) מאפשר תביעת פיצויים בגין ליקויי בנייה וביצוע תיקונים בלתי מקצועיים. הפיצוי יכול לכלול השבת עלויות תיקון, פיצוי על ירידת ערך הנכס וכן פיצוי בגין נזקים נלווים.

הליך מימוש הפיצוי כולל הגשת תביעה לבית המשפט המחוזי או לבית דין לעניינים מקומיים, תוך צירוף כל הראיות והמסמכים הרלוונטיים. חשוב להיוועץ בעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין על מנת להבטיח מיצוי מלוא הזכויות.

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי במשרדנו על מנת לקבל הערכה מדויקת של סיכויי התביעה והפיצוי האפשרי. צוות עורכי הדין שלנו מתמחה בליווי תביעות תמ”א 38 ויוכל להעניק מענה מקצועי וממוקד לכל מקרה.

איך ניתן לדרוש החלפת קבלן השיפוצים מטעם הכונס בפרויקט תמ”א 38 כשהתיקונים כושלים שוב ושוב, ומה הדרך החוקית להבטיח ביצוע עבודות באיכות ראויה?

מהן הסמכויות המשפטיות של בעלי דירות להתנגד לעבודות שיפוץ לקויות בפרויקט תמ”א 38?

בעלי דירות רשאים להתנגד לעבודות שיפוץ לקויות באמצעות מספר מנגנונים משפטיים. על פי תקנות המקרקעין, קיימת זכות יסודית לדרוש ביצוע עבודות באיכות סבירה ומקצועית. במקרה של ליקויים חוזרים, ניתן להגיש התנגדות פורמלית לבית המשפט או לוועדת התמ”א העירונית.

הליך משפטי כזה מחייב תיעוד מדויק של הליקויים, חוות דעת מקצועית מטעם מהנדס בינוי, ואסמכתאות המעידות על כשל חוזר בביצוע העבודות. בית המשפט יבחן את מהות הליקויים, חומרתם והשפעתם על יציבות המבנה ואיכות החיים של הדיירים.

המשמעות המעשית היא שלא רק שניתן להתנגד, אלא שקיימים מנגנונים חוקיים ברורים המאפשרים לבעלי דירות להבטיח רמת ביצוע נאותה. מומלץ להיוועץ בעורך דין המתמחה בתמ”א 38 לליווי משפטי מקצועי.

כיצד ניתן לכפות החלפת קבלן שיפוצים לא מקצועי בתהליך תמ”א 38?

הדרך המשפטית להחלפת קבלן שיפוצים כוללת מספר שלבים משמעותיים. ראשית, יש לתעד באופן מדויק את כל הליקויים תוך צילום וחוות דעת מקצועית. לאחר מכן, יש להגיש התראה רשמית לכונס הנכסים ולקבלן, המפרטת את הליקויים ודורשת תיקון מלא.

במידה והליקויים אינם מטופלים, ניתן להגיש בקשה דחופה לבית המשפט למינוי כונס נכסים חלופי או החלפת הקבלן. בית המשפט יבחן את חומרת הליקויים, השפעתם על שלמות המבנה, ומידת הרשלנות המקצועית של הקבלן.

חשוב להדגיש כי הנטל המשפטי מוטל על בעלי הדירות להוכיח כי מדובר בליקויים מהותיים המצדיקים החלפה, ולא בטענות קנטרניות או טכניות בלבד. לכן, מומלץ מאוד לפעול בליווי עורך דין מומחה בתחום תמ”א 38.

מה הם הצעדים המעשיים להבטחת איכות עבודות השיפוץ בפרויקט תמ”א 38?

הצעדים המעשיים כוללים תיעוד מדוקדק של כל ליקוי, שמירה על תכתובות רשמיות, קבלת חוות דעת מהנדס בלתי תלוי, והגשת התנגדויות מסודרות. חשוב לבצע בדיקות מקצועיות תקופתיות ולדרוש דוחות מפורטים מהקבלן.

מבחינה משפטית, יש להיערך עם תיק מתועד היטב הכולל צילומים, חוות דעת מקצועיות, וראיות המעידות על ליקויים חוזרים. כל תיעוד צריך להיות מדויק, ממוקד ומקצועי על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה במאבק המשפטי.

בסופו של דבר, הפתרון האופטימלי הוא מניעה מראש על ידי בחירת קבלן איכותי, חתימה על חוזה מפורט עם סעדים ברורים, וליווי משפטי צמוד לאורך כל תהליך השיפוץ. במידה ועולות בעיות, מומלץ להיוועץ במשרדנו לקבלת ייעוץ מקצועי.

כיצד מתארגנים דיירי בניין תמ”א 38 להגשת תביעה משותפת נגד כונס הנכסים כשהפרויקט נתקע, ומה היתרונות המשפטיים של פעולה קבוצתית מאורגנת?

מה גורם לדיירי תמ”א 38 להגיע למצב של תביעה נגד כונס הנכסים?

הליכי תמ”א 38 מורכבים ומאתגרים, ולעתים קרובות נתקלים בקשיים משפטיים ותפעוליים המובילים להתמשכות הפרויקט. מצבים של עיכוב בלתי סביר, אי עמידה בלוחות זמנים או כשל בביצוע העבודות יכולים להניע את הדיירים לפעולה משפטית מאורגנת. העיכובים המרכזיים כוללים בעיות תקציביות, חוסר תיאום בין בעלי עניין, מחלוקות תכנוניות וקשיים בקבלת היתרי בנייה.

חשוב להבין כי תביעה משותפת מאפשרת לדיירים לצמצם את העלויות המשפטיות ולהגדיל את כוח המיקוח מול כונס הנכסים. פעולה מאורגנת של דיירי הבניין יכולה להוות מנוף משמעותי לקידום הפרויקט ומימוש זכויותיהם. על פי פסיקת בית המשפט העליון, קיימת חשיבות רבה להגנה על זכויות הדיירים בפרויקטים מסוג זה.

אילו צעדים משפטיים נדרשים לפני הגשת תביעה משותפת?

הכנה מקצועית וארגונית היא המפתח להצלחת תביעה משותפת בפרויקט תמ”א 38. הצעד הראשון הוא איסוף מלוא המסמכים הרלוונטיים, לרבות חוזי התקשרות, תכניות בנייה, אישורים סטטוטוריים ותיעוד מלא של כל העיכובים והליקויים. יש לערוך סקר משפטי מקיף שיבחן את מידת האחריות של כונס הנכסים והפרת התחייבויותיו החוזיות.

הדיירים נדרשים להקים וועד מייצג שיאגד את האינטרסים המשותפים ויוכל לנהל את ההליך המשפטי באופן אפקטיבי. מומלץ לערוך אסיפת דיירים שתאשר את המהלך ברוב קולות, תוך קביעת מנגנון מימון משותף להוצאות המשפטיות. על פי תקנות המקרקעין, נדרשת הסכמה של לפחות 75% מבעלי הדירות לביצוע פעולה משותפת.

מה כוללת תביעה משותפת יעילה נגד כונס הנכסים?

תביעה משותפת איכותית צריכה לכלול פירוט מדויק של הפרות החוזה, נזקים כספיים וישירים, עיכובים בלתי סבירים ואובדן הזדמנויות. יש להציג תחשיבים כלכליים מדויקים המראים את הנזק הממשי שנגרם לדיירים, תוך הסתמכות על חוות דעת מומחים מטעם השמאות והבנייה.

הסעדים המשפטיים המרכזיים יכללו פיצויים כספיים, השלמת הפרויקט בהקדם, העברת הפרויקט לגורם מבצע חלופי או ביטול ההתקשרות. על פי פסיקת בית המשפט המחוזי, בית המשפט נוטה להעדיף פתרונות מעשיים שיאפשרו השלמת הפרויקט על פני פירוק מוחלט של ההתקשרות.

מדוע חשוב ללוות את התהליך בייעוץ משפטי מקצועי?

הליכים משפטיים בתחום תמ”א 38 מורכבים ודורשים היכרות מעמיקה עם דיני מקרקעין, חוזים ותכנון עירוני. ליווי משפטי מקצועי יאפשר לדיירים למקסם את סיכויי ההצלחה ולצמצם סיכונים. עורך דין המתמחה בתחום יוכל לנתח את המקרה, לבנות אסטרטגיה משפטית מותאמת ולייצג את האינטרסים המשותפים באופן מיטבי.

אנו במשרד טאוב ושות’ מציעים ליווי מלא ומקצועי לדיירי תמ”א 38 המעוניינים במימוש זכויותיהם. צוות עורכי הדין שלנו מתמחה בליווי פרויקטים מורכבים ובהגשת תביעות משותפות תוך שמירה על האינטרסים של בעלי הדירות.

למה חשוב לבדוק את הביטוחים והערבויות בפרויקט תמ”א 38 לפני פשיטת רגל של היזם, ואיך ניתן לממש אותם כשהפרויקט עובר לידי כונס נכסים?

מה הם הסיכונים העיקריים במימון פרויקט תמ”א 38 וכיצד ניתן להגן על זכויות הדיירים?

פרויקטי תמ”א 38 מהווים השקעה משמעותית עבור דיירים ויזמים, אולם הם טומנים בחובם סיכונים רבים הנוגעים למימון ולהתחייבויות החוזיות. הבטוחות הפיננסיות והמשפטיות מאפשרות הגנה מרבית על זכויות כל הצדדים המעורבים. על פי סעיף 12 לחוק המכר (דירות), יזם נדל”ן מחויב להעמיד ערבויות בנקאיות אוטונומיות לטובת הרוכשים, המבטיחות את השלמת הפרויקט גם במקרה של קשיים כלכליים.

אילו מסמכים ואישורים נדרשים להבטחת זכויות הדיירים בפרויקט תמ”א 38?

המסמכים העיקריים הנדרשים כוללים ערבויות בנקאיות, אישורי ביטוח מקצועיים וחוזי התקשרות מפורטים. בית המשפט העליון קבע בפסיקה חדשנית כי היקף ההגנה על דיירים צריך להיות מקיף ומלא. למשל, בתיק ע”א 7398/01 נקבע שיש להבטיח מראש מנגנוני גיבוי למקרה של כשל יזמי. דיירים נדרשים לדרוש אישור על קיום ביטוחים המכסים סיכוני בנייה, אחריות מקצועית ונזקים אפשריים.

כיצד ניתן לממש ערבויות וביטוחים במצב של פשיטת רגל של היזם?

במקרה של פשיטת רגל, הליך מימוש הערבויות דורש היערכות משפטית מדויקת. על פי פקודת פשיטת הרגל, כונס הנכסים מחויב לשמור על זכויות בעלי העניין. הצעדים העיקריים כוללים הגשת תביעות, רישום הערות אזהרה בטאבו ופירוק שיעבודים. חשוב לתעד כל התקשרות ולשמור על ראיות מוצקות המעידות על זכויות הדיירים בפרויקט.

ייעוץ ללא התחייבות מעורך דין איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?

שיתוף המאמר איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי? בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email

קבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות בנושא איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?

זקוקים לסיוע משפטי באיך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?? התקשרו עכשיו או השאירו פרטים

מאמרים מקצועיים בנושא איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי?

מחפש מידע נוסף על איך להתגבר על אתגרי כונס נכסים בפרויקט תמ”א 38 כשיזם פושט רגל ומותיר דירות פגומות ללא מענה משפטי??